Информационен семинар „Организиране на общности – американската и европейската перспектива“ с Тара Периш

Приключило

12 септември 2016

София

Информационен семинар „Организиране на общности – американската и европейската перспектива“ с Тара Периш

Дата:

12 септември 2016, понеделник

Час:

10:00 - 16:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Културен център G8, София

За контакти:

+ 35929883639, E-Mail

За събитието

Фондация С.Е.Г.А. има удоволствието да ви покани на обучително-информационен семинар „Организиране на общности – американската и европейската перспектива“. Семинарът ще се проведе на 12 септември 2016 година и се организира в рамките на програмата за обмен между САЩ и Централна и Източна Европа GLC Teach Democracy.

Семинарът е подходящ за представители на гражданското общество, активисти и лидери, които имат опит и/или интерес в организирането на общности около различни социално значими теми и особено във връзка с маргинализирани групи. Силно се препоръчва участието в семинара на потенциални кандидати за обменни посещения в САЩ през 2017 г. (поканата за обменни посещения в САЩ ще бъде отворена в края на септември).

В рамките на семинара ще разгледаме какво означава организирането на общности (community organizing), какви са най-важните стъпки в този процес и ще разгледаме редица успешни и неуспешни примери от България, Европа и Америка, като се надяваме на активно споделяне и от участниците. Семинарът ще се води съвместно от бивши участниците в обменните програми Teach Democracy, както и от Тара Периш, американски организатор на общности от Спрингфийлд, Масачузетс. Поради това семинарът ще се проведе на английски език.

Събитието ще се случи между 10:00 и 16:00 часа в зала G8 на Културен център G8, като е предвиден обяд и кафе паузи за всички участници. Нямаме възможност за покриване на пътни разходи за участниците от страната.

The Professional Fellows Program brings emerging leaders from around the world to the United States for intensive short-term fellowships designed to broaden their professional expertise. Participants are placed in non-profit organizations, private sector businesses, and government offices across the country to learn first-hand how issues in their field are addressed in the United States.

Публикувано на 09 септември

Ако имате желание за участие, моля попълнете тази кратка форма за регистрация https://goo.gl/forms/TVdpgItMUrG7Upux1 до понеделник, 5 септември, тъй като местата са ограничени.

За въпроси можете да се свържете с Емо на emil(a)cega.bg или Марти на martin.svetoslavov[a]hotmail.com

Публикувано на 09 септември