Форум „Да, Бъдещето е тук! Готови ли сме?“

Приключило

10 декември 2017

София

Форум „Да, Бъдещето е тук! Готови ли сме?“

Дата:

10 декември 2017, неделя

Час:

11:00 - 14:00

Достъп:

Свържете се с организаторите

Място:

Sofia Event Center, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Да, България

За събитието

Форум „Да, Бъдещето е тук! Готови ли сме?“ се организира от „Да, България!“.

Да, Бъдещето е тук! Готови ли сме?

Новите: технологии, образование, управление, бизнес.

Искаме да поговорим за това как България да развива човешкия си капитал, да постига умен растеж и благосъстояние, в условията на технологична революция. Основните ни теми: ново образование, нови бизнес модели, съвременните модели за работа на институциите.

Лектори ще бъдат: Hristo Ivanov, Bozhidar Bozhanov, Kalina Tsoneva, Yovko Lambrev, Филип Матов, арх. Димитър Паскалев.

Божидар Божанов и Калина Цонева ще разкажат за това какво става „Когато институциите срещнат данните“ и как се правят публични политики, основани на данни.

Йовко Ламбрев ще представи „Четвъртата индустриална революция“ или как „перфектната технологична буря“ може да повлияе на живота на хората, да променя икономиката и да предефинира разбирането ни за регулации и институции.

Филип Матов ще сподели „Как блокчейн технологията променя съвременния свят“ – технологията, която вероятно ще има най-силно въздействие върху развитието на бизнеса и държавното управление през следващото десетилетие. Как в България да я превърнем в нов двигател за развитие.

Архитект Димитър Паскалев ще говори за „Иновации и градове на бъдещето“. Кои са последните тенденции в проектантските и строителни технологии и как това променя архитектурата. Какви са политическите заявления и планове за развитие на градовете-лидери. Какво се случва с чисто новите експериментални градове и какви ще бъдат градовете от втората половина на 21-ви век.

Форумът ще бъде открит от Христо Иванов с темата за възможностите и предизвикателствата, идващи с широкото разпространение на технологиите и иновациите.

Ще разберете още как „Да, България!“ вижда ролята си за преосноваване на публичните институции и политики в процеса на дигитална трансформация, какво може да направи страната ни, за да отговори на нуждата от нов вид образование и развитие на нови умения, върху кои от новите двигатели за икономически растеж може и трябва да работи България.

Заповядайте и участвайте в дискусията!
С нетърпение очакваме Вашите идеи.

Божидар Божанов – Софтуерен инженер и експерт по електронно управление.

Калина Цонева – ръководи отдела за разработка на персонализирани бизнес системи и решения в една от бързо растящите български технологични компании. Има разнообразен опит с дигитализацията на процеси и управлението на данни за български и международни клиенти.

Филип Матов – Финансов експерт и предприемач. Основател на Belayer, инвестиционен фонд за развитие на блокчейн-технология.

Йовко Ламбрев – IT инженер, с опит в системната интеграция на инфраструктурни решения и разработката на софтуерни системи и мобилни приложения предимно за финансовата сфера. В момента се е фокусирал върху дигиталната трансформация на традиционните индустриални производства.

арх. Димитър Паскалев – Има дългогодишен опит в областта на архитектурното проектиране и градско планиране, с проекти в България, Швейцария, Катар, Южна Корея. В България по-известните проекти са Софарма и Литекс Тауърс и Летищна Контролна Кула София. Има поглед и полага големи усилия проектите да отговарят на високи критерии за устойчивото развитие, което да се постига с върхови строителни и инсталационни технологии. Занимава се с изследователска дейност и иновации в областта на сгради и системи за нулево потребление на енергия.