Уебинар „Финансово счетоводство vs. Управленско счетоводство“

Дата:

4 февруари 2021, четвъртък

Час:

19:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Webinaria.bg, София

Връзки:

За участие

За контакти:

Антон Костадинов, 0889959900, E-Mail

Организатори:

Седем от Седем

За събитието

Ще говорим колко е важно управленското счетоводство за живучеството на бизнеса ви и как не бива да го бъркате с финансовото. Финансовото счетоводство е изключително регулирано, това не е така с управленското счетоводство.

Финансовото счетоводство управлява фирмената ви информация, така че тя да бъде представена пред външни ползватели – банки , държавна администрация, инвеститори и други!

Управленското счетоводство пък идентифицира точки на информация, измерва ключови параметри на компанията, интерпретира ги и предоставя цялата информация на мениджмънта, за да подкрепи управленските решения.

Нека споменем няколко разлики между управленското и финансовото счетоводство:

  • Ползвателите на информацията – финансовото счетоводство – външни ползватели, а при управленското счетоводство – мениджмънта на компанията.
  • Перспектива – финансовото счетоводство – вече извършени транзакции – поглед в миналото. Управленското счетоводство – поглед в бъдещето.
  • Обхват – финансовото счетоводство – широк поглед върху компанията, за да може външни организации да имат поглед какво се случва вътре. Управленското счетоводство – много тесен поглед върху компанията – източници на разходи и управлението им, обеми продажби, цени по продукти и категории.
  • Финансовото счетоводство е задължително и документацията, които то произвежда подлежи на одит. Управленското счетоводство не е задължително и може да мислите за него като за инструмент, който ви дава възможност да оцелеете дълго време на пазара.

Ще покажем и едно софтуерно решение, което подпомага управленските ви решения.