Конференция „Енергийните общности: двигатели на енергийния преход в България“

Приключило

18 юни 2024

София

Конференция „Енергийните общности: двигатели на енергийния преход в България“

Дата:

18 юни 2024, вторник

Час:

10:00 - 15:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Офис сграда „ЦКС“, ет.13, София, ул. Г.С.Раковски №99

За контакти:

Любимка Георгиева, E-Mail

За събитието

Вече трета година Черноморският изследователски енергиен център (ЧИЕЦ) чрез участието си в международния проект SHAREs (Достъпни и интелигентни енергийни общности за всички, https://shares-project.eu/bg) подпомага установяването на благоприятна правна, финансова и добре информирана обществена среда за създаването и разпространението на различни модели за колективни граждански действия в подкрепа на зеления преход, включително на енергийни общности.

В тази връзка на 18 юни 2024 г. организираме конференция с международно участие под надслов „Енергийните общности: двигатели на енергийния преход в България“. Тя ще се проведе от 10:00 до 15:30 ч. в хибриден формат в Хотел КООП, гр. София (ул. Г. С. Раковски 99, ет.13) и онлайн.

Конференцията има за цел да направи равносметка за напредъка на България в изграждането на рамка в подкрепа на енергийните общности, но също така да очертае нови възможности, инструменти и необходими стъпки за активно гражданско участие в ускоряването на енергийния преход и в разпределението на свързаните с него разходи и ползи.

Ще бъде осигурен симултанен превод от английски на български език на представянията на международните гости по време на панелните сесии и дискусии.

Участието е безплатно след предварителна регистрация.