Електронно обучение “Емоционална интелигентност”

Дата:

22 сеп. - 30 окт. 2021, сряда - събота

Час:

В удобно за Вас време

Достъп:

Такса участие

Място:

Online

За контакти:

E-Mail

За събитието

Електронно обучение “Емоционална интелигентност”

 

Емоционалната интелигентност – защо е толкова важна днес?

Емоционалната интелигентност е умението да идентифицирате и управлявате собствените си емоции, както и емоциите на хората около Вас.

Запишете се за нашето електронно обучение „Емоционалната интелигентност“  и научете как емоциите оформят мислите и действията Ви, за да имате по-добър контрол върху поведението си.

Колкото по-добре осъзнавате емоциите си, толкова по-добре ще разберете себе си, ще подобрите комуникационните си умения и ще създавате по-силни и пълноценни взаимоотношения.

 

Предимства на високата емоционална интелигентност

Хората с висока емоционална интелигентност по-лесно създават и поддържат междуличностни взаимоотношения и по-добре се вписват в групови дейности. По-добре разбират собственото си психическо състояние, което се отразява положително на управлението на стреса и по-рядко страдат от депресия.

Няма връзка между коефициента на интелигентност (IQ) и емоционалната интелигентност (EQ). Най-вероятно сте срещали много умни хора, които обаче си нямат и на представа как да се държат с околните, както и обратното. IQ и EQ измерват различни форми на човешките интелект. Заедно с личностните качества, те съставят човешката психика.

Емоционалната интелигентност може да се измери само с начина, по който индивидът преминава през живота – развива ли добри взаимоотношения с околните, какви са личностните му качества, каква е способността му да управлява собствените си емоции.

 

Какво включва обучението?

• Тест за самооценка – „Определете нивото на Вашата емоционална интелигентност“

• Защо е важно да притежавате емоционална интелигентност?

• Какво са емоциите? Каква е връзката между разума и емоциите?

• Как да управлявате емоциите си?

• Как да вземате правилни решения?

• Как да се справяте със стреса?

• Как да бъдете себе си?

• Съвети за развиване на емоционалната интелигентност.

• Кои са качествата, които емоционално интелигентните хора притежават и как да ги развиете? – Самопознание, самоконтрол, самомотивация, емпатия, социални умения.

• Какво НЕ правят емоционално интелигентните хора?

• Повишаване на емоционалната интелигентност чрез правилна комуникация. Речник на емоциите и създаване на добро впечатление чрез подходяща вербална и невербална комуникация.

• Как да бъдете емоционално интелигентни на работното място?

Финален тест  – определя степента на усвояване на знанията от обучението. След успешното преминаване на теста  ще получите сертификат за преминато обучение.

 

Как се преминава обучението?

Всеки обучаем получава персонален акаунт за достъп до обучението. То се преминава онлайн, в удобно за потребителя време и място. Единствените неща, които са нужни, са компютър/лаптоп и достъп до интернет.

 

Такса участие: 96 лв. с ДДС.

 

Можете да закупите обучението тук: https://shop.online-learning.bg/onlajn-obuchenie-emoczionalna-inteligentnost

 

За повече информация: email: office@nitbg.com или телефон: +359 2 850 53 64