Единен електронен трудов запис и регистър на заетостта, регламентирани в КТ и в новата НАРЕДБА по реда на чл. 62, ал. 5 от КТ, Работа от разстояние и трудови договори

Приключило

28 май 2024

Online

Единен електронен трудов запис и регистър на заетостта, регламентирани в КТ и в новата НАРЕДБА по реда на чл. 62, ал. 5 от КТ, Работа от разстояние и трудови договори

Дата:

28 май 2024, вторник

Час:

09:31 - 13:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Online

Връзки:

Програма

За контакти:

Денислава Рускова, 0888807911, E-Mail

Организатори:

Доместикс ЕООД

За събитието

Онлайн обучение на 28.05.2024г.

Единен електронен трудов запис и регистър на заетостта, регламентирани в КТ и в новата НАРЕДБА по реда на чл. 62, ал. 5 от КТ
Работа от разстояние и трудови договори

Лектор: Теодора Дичева

начало 9,30 – 13ч.
Онлайн през zoom.us

Обучението е насочено към счетоводители, ръководители и специалисти в отдел „Човешки ресурси“, ръководители отдел ТРЗ и Личен състав, управители и собственици на фирми, юристи и всички, които искат да научат повече за спецификата на трудовите отношения и актуалните промени в трудовото законодателство

Теми:
I. Електронна трудова книжка – единен електронен трудов запис и регистър на заетостта, регламентирани в Кодекса на труда и в НАРЕДБАТА по реда на чл. 62, ал. 5 от КТ, която от 01.06.2025 г. ще замени НАРЕДБА № 5 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2002 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО И РЕДА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА УВЕДОМЛЕНИЕТО ПО ЧЛ. 62, АЛ. 5 ОТ КОДЕКСА НА ТРУДА.

II. Промените в правната уредба на работата от разстояние:
1. Кога и как влизат в сила. Права и задължения на страните по трудовото правоотношение.
2. Разпределение на работното време на работещите от разстояние, отчитане на работното време от работника, установяване на задължението за разположение на работодателя.
3. Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд от работодателя на работното място в дома на работника, както и задълженията на работника за спазване на здравословните и безопасни условия на труд.
4. Контролни задължения на Инспекцията по труда по искане на работника или по инициатива на контролната институция при работа от разстояние.

III. Видове срочни трудови договори в трудовото законодателство. Срок на изпитване. Особености и ограничения при въвеждане на срок на изпитване. Особености при сключването на всеки от срочните трудови договори. Възможнст за трансформиране на срочните трудови договори в безсрочни. Кога срочния трудов договор се трансформира в безсрочен по силата на закона.

IV.Отговори на въпроси

Желателно е да зададете предварително въпроси на нашия имейл. Въпроси могат да се задават и по време на семинара с директно включване или през чата.
Информация за лектора: г – жа Теодора Дичева е юрист. Завършила е ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на многобройни коментари, книги, сборници и наръчници в областта на трудовото законодателство с приоритет в областта на практическото прилагане на трудовото законодателство и инспектирането на труда.
От 1998 година работи в ИА ГИТ като част от Правната дирекция, а от 2008г. до август 2019г. е директор на дирекция „Правно осигуряване на инспекционната дейност“ в ИА “ Главна инспекция по труда“. Водещ лектор на много семинари и обучения по проблемите на трудовото право.

ЗА КОНТАКТИ И ЗАПИСВАНЕ:
тел. 08888 07 911 е–mail: domestics@abv.bg или magisterd@abv.bg Денислава Рускова

Може да се регистрирате директно от нашия сайт www.domestics-bg.com
(или от партньорския ни сайт www.magisterdixit.net )– след програмата на семинара има електронна форма за регистрация или да изпратите мейл на domestics@abv.bg
с Вашето име, данните на фирмата за издаване на фактура и тел. и e-mail за връзка.
В рамките на 24ч. ще получите отговор – потвърждение и проформа фактура.

Цена 140лв. без ддс при записване и плащане
до 30.04.2024г.

Цени след 30.04.2024г.:
160лв. без ддс за един участник
За участвали в предишни наши семинари 150лв. без ддс за участник
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Закупуване на онлайн участие за втори и следващ представител от една фирма
90лв. без ддс за един участник.
(Върху тази цена отстъпки не се прилагат.)
Цените са крайни и не се начислява ддс.

Онлайн обучението включва:
лекции 4 уч. часа от 09,30 – 13.00ч., почивка, презентация в електронен вид

Семинарът се провежда в реално време и не се предоставя запис. Ще получите линк към zoom.us ден преди събитието, подробен материал и упътване за участие в семинара. С една идентификация може да се участва само на едно устройство! Изписвайте името си при влизането в zoom (което сте посочили при записването за семинара), за да бъдете допуснати до семинара. Ангажимент на всеки участник е да се запознае с платформата и работата с нея предварително, да изпробва устройството, от което ще участва, като се убеди, че има работеща аудио система и надеждна интернет връзка. Наличието на камера не е задължително.

Фактурите и линк за участие се изпращат на посочения при записването електронен адрес.

Краен срок за записване и плащане е 26.05.2024г.