Конференция „Интелигентна трансформация на общините: Споделеният опит за устойчива умна община“

Приключило

1 октомври 2018

Варна

Конференция „Интелигентна трансформация на общините: Споделеният опит за устойчива умна община“

Дата:

1 октомври 2018, понеделник

Час:

09:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Хотел & Спа Парадайс Блу, зали Скай & Уинд, Варна, к. к. Албена

За контакти:

E-Mail

Организатори:

ICT Media

За събитието

През последните години много български градове подобриха инфраструктурата си, започнаха да използват различни типове сензори, да събират и анализират данните от тях, да управляват по-добре градските активи като обществен транспорт, отпадни води, пътна инфраструктура и т.н.

Тази т.нар. свързана инфраструктура помогна на общините, бизнеса и гражданите да подобрят начина си на живот.

Днес светлините на прожекторите са насочени и към по-силната ангажираност на администрацията, гражданите и бизнеса към следващо поколение промени, водещи към устойчиво развитие на умната община.

Според проучване на Juniper от началото на тази година, умните градове имат потенциала да възстановят 125 часа на година на всеки човек под формата на спестено време. Без значение къде е страната ни в класациите за умни градове в света (според проучване на EasyPark „2017 Smart cities index“, проведено сред 500 града в световен мащаб, България е на 94 място), всяко макар и малко усилие в тази посока трябва да бъде аплодирано, защото това е явна заявка за принадлежност към т.нар. умно бъдеще.

Към кого е насочен форумът:

Представители на местните власти (кметове, заместник-кметове, секретари на общини), централна администрация и държавни структури.