Българо-Италиански бизнес форум „Добри практики, възможности и перспективи“

Приключило

12 септември 2019

Бургас

Българо-Италиански бизнес форум „Добри практики, възможности и перспективи“

Дата:

12 септември 2019, четвъртък

Час:

09:30 - 16:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Гранд Хотел Приморец, Бургас, ул. „Княз Александър Батенберг“ 2

За контакти:

0898487912, E-Mail

За събитието

Списание ENTERPRISE, Индустриален Логистичен парк Бургас и Конфиндустрия България с официалното партньорство на КРИБ-Бургас и под патронажа на Община Бургас има удоволствието да Ви представят Българо-Италиански бизнес форум, насочен към добрите практики и възможности за инвестиции, съвместна работа и партньорство между България и Италия.

На него ще бъдат представени нови възможности и успешните инструменти за нови инвестиции и развитие на бизнеса между двете съседни държави. В допълнение ще бъдат дискутирани и възможностите за съвместна работа и партньорство в посока търговия и производството на текстилни стоки и машини, мебели, хранително-вкусовата промишленост и др., както и формите за привличане на туристи от Италия в България и обратно.

Във форума ще вземат специално участие и италиански фирми предприемачи и инвеститори с интерес за бизнес в България и в частност към Южния регион.

Събитието ще се състои на 12.09.2019 г. в Гранд Хотел Приморец в гр. Бургас по мотото:

„Българо-Италиански бизнес – добри практики, възможности и перспективи”

Целта на този проект е да се проведат двустранни срещи между италиански и български фирми, които да допринесат за създаването на нови и утвърждаване на съществуващите контакти между бизнеса от двете страни.

Според официални данни на Министерство на икономиката Италия е един от основните, водещи търговско-икономически партньори на България.
От януари износът на български стоки за ЕС нараства с 11,1%, до близо 25 млрд. лв. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия, които формират 68% от износа за държавите членки на единния пазар.

На форума ще бъдат представени актуални данни и анализ на инвестиционният климат в България от страна на Българска агенция за инвестиции, както и основните предимства и макроикономически показатели на България като бизнес партньор.

За участие като гост-лектори на форума са поканени едни от най-големите италиански инвеститори в България.

Специален гост на събитието ще бъде Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Италия.

Целевата аудитория на форума: основнo участници представители на български и италиански фирми – собственици, управители и изпълнителни директори на компании и фирми от различни сектори и индустрии, предприемачи, инвеститори с интерес към развитие на съвместни проекти и бизнес по между им.

Част от акцентите на форума са:

– Общината-инвеститор и възможностите за инвестиции в Индустриален и логистичен парк Бургас – Стамен Стамов, Изпълнителен директор на Индустриален и логистичен парк Бургас и представител на Община Бургас

– Актуални данни и анализ на инвестиционния климат в България и регион Бургас”, Стамен Янев, Изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции

– Италианският Бизнес в България – Мария Луиза МЕРОНИ, Председател на Конфиндустрия България

– Добрите практики на един от големите италиански инвеститори в България”, Едуардо Миролио

– Финансови инструменти и решения за инвестиционни цели насочени към бизнеса , представител на УниКредит Булбанк

Oфициални партньори на форума са: УниКредит Булбанк, Бургас Трък Сервиз, Металсистем, Едоардо Миролио, Кафе Милани и Mac Port.

Работните езици са български италиански.

Участието във форума е БЕЗПЛАТНО, като се изисква единствено задължителна регистрация на посочените и-мейл адреси: abonament@enterprise.bg и p.ivanov@industrialpark-burgas.bg

За повече информация и регистрации:
email: abonament@enterprise.bg и p.ivanov@industrialpark-burgas.bg или GSM: 0898487912 и 0876469242