Присъствен семинар: „Защита при неравноправни клаузи в заповедното и исковото производство. Анализ на практиката на националните съдилища и на Съда на европейския съюз“

Приключило

6 юни 2024

София

Присъствен семинар: „Защита при неравноправни клаузи в заповедното и исковото производство. Анализ на практиката на националните съдилища и на Съда на европейския съюз“

Дата:

6 юни 2024, четвъртък

Час:

09:30 - 17:45

Достъп:

Такса участие

Място:

ВИТОША Парк Хотел, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

EXPERT EVENTS

За събитието

Съдебната практика изобилства с казуси, свързани с неравноправни клаузи в потребителските договори.

На семинара ще се фокусираме върху отговорите на следните въпроси:

Как се решават възникналите материалноправни и процесуалнoправни проблеми с оглед новата практика на СЕС и ВКС?

Как да подобрите практиката си, като надеждно защитите интересите на клиентите както при изготвянето на договорите, така и в представителството по делата за защитата от неравноправните клаузи?

На семинара ще бъдат обстойно обсъдени и въпросите, свързани с последните промени в правната уредба и в практиката на националните съдилища и на СЕС, включително какви са мотивите и целите на законодателните изменения, практическото значение на тези изменения с оглед правното положение на кредиторите и длъжниците, как се тълкуват и прилагат новите разпоредби и какви са цялостните последиците от приемането им.

Ще бъде разгледана връзката между проверката на съда за неравноправни клаузи и оценката на търговската практика като нелоялна, ще се обсъдят и правните последици от тази непосредствена връзка, както и как тя се отразява на правомощия на съда и съответно на страните в процеса.

Ще бъдат изведени тенденции за развитие на практиката и законодателството в сферата на защита на потребителите, които непосредствено предстоят, като ще се обсъдят текущи практически случаи.

Ще бъдат обсъдени и нужни промени за усъвършенстване на законодателната уредба с цел ефективно функциониране на правото на ЕС.

Всеки, който има желание, може да предложи за обсъждане въпроси от своята практика или теоретичен интерес, свързан с темата, предварително на имейл: events@expertevents.bg

На всички участници в семинара ще бъде издаден Сертификат за преминато специализирано обучение.

Лектор на събитието е КОНСТАНТИН КУНЧЕВ – Съдия в Софийски районен съд.

За повече информация и регистрация, моля посетете: https://expertevents.bg/seminar/neravnopravni-klauzi/