Курс „Основи на графичния дизайн“

Дата:

3 октомври 2020, събота

Час:

10:00 - 12:00

Достъп:

Кандидатстване

Място:

Online

За контакти:

Теодора Енева, 0888796673, E-Mail

Организатори:

Startup Factory

За събитието

Курсът е предназначен за хора с интерес към графичния дизайн и рекламата, без ограничение на възрастта. Целта му е да развие базови умения за изграждане на графична композиция и усвояване на основните стъпки в творческия дизайн-процес.

Какво ще науча?

Ще бъде разгледан системен работен подход с универсално приложение при решаване на практически задачи в сферата на графичния дизайн.

Наред с предложения метод на креативно мислене, ще бъде направено въведение в използването на Photoshop – софтуер за редактиране на цифрови изображения.

С цел усвояване на придобитите теоретични знания в рамките на обучението, ще бъде обсъден примерен графичен проект и всеки от курсистите ще може да представи своя креативна визия, както и да упражни придобитите работни умения.

Кой може да се включи?

Курсът Основи на графичния дизайн е подходящ за хора с любителски художествени интереси или начинаещи в сферата на приложния дизайн.

Може да послужи и като добра отправна точка, чрез която желаещите да задълбочат познанията си в областта на визуалната естетика или лесно да преминат към обучение в друга сфера на дизайна.

  • Ученици в гимназиална възраст – над 15 години, които имат интерес към задълбочаване на познанията си в дигиталната сфера, отвъд тези, които се предлагат от традиционното образование в училище.
  • Студенти в различни профили на висшето образование, които искат паралелно с основното си обучение да разширят уменията си в най-актуалните и ежедневно използвани области от дигиталната сфера.
  • Специалисти, работещи в други области, които искат да променят своя професионален път или да допълнят уменията си, за да станат още по-ценни и търсени кадри.

Преподавател: Боян Петков

График на провеждане, място, такса участие

Курсът е с продължителност от два месеца: октомври и ноември 2020, като занятията ще се провеждат хибридно: онлайн през платформата ZOOM и присъствено в споделеното работно пространство на Startup Factory – гр. Русе, ул. Цар Калоян 10, ет. 4 по следния график:

всяка събота от 10.00 до 12.00 ч през октомври и

всяка събота от 12:00 до 14:00 ч през ноември

Covid-19 мерки: При влошаване на епидемиологичната обстановка и забрана за провеждане на обучения на закрито, лекциите ще преминат изцяло онлайн в платформата zoom, отново с личен контакт с всеки участник и индивидуално отношение.

Необходимо е участниците да ползват собствен лаптоп, с инсталиран Photoshop. В залата на Стартъп Фектъри е осигурена е отлична интернет връзка.

Такса участие: 70 лв.

Обучението е част от Програмата за развитие на дигиталните умения в Русе.