Семинар „Промените в Кодекса за застраховането“

Приключило

4 февруари 2019

София

Семинар „Промените в Кодекса за застраховането“

Дата:

4 февруари 2019, понеделник

Час:

09:00 - 17:30

Достъп:

Такса участие

Място:

Expert Events , София, ул. Теменуга 3, 1574 Sofia, Bulgaria

За контакти:

087 676 6300, E-Mail

Организатори:

Expert Events

За събитието

На семинара ще бъдат разгледани актуалните изменения на Кодекса на застраховането, засягащи статута на застрахователите, застрахователните посредници, изискванията за разпространение на застрахователни продукти и задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“.

Детайлно ще бъдат разгледани предпоставките за приемане на измененията в нормативната уредба. Направен ще бъде както общ преглед на целите и принципите, залегнали в ДИРЕКТИВА (ЕС) 2016/97 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 20 януари 2016 година относно разпространението на застрахователни продукти, така и общ преглед на проблемите при задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“ преди измененията в нормативната уредба.

Акцент ще бъде поставен върху измененията, които засягат общия статут на лицата, разпространяващи застрахователни или презастрахователни продукти. Внимание ще бъде обърнато както на изискването за публичност, така и върху вписването в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Разгледани ще бъдат още както новите изисквания за разпространение на застрахователни и презастрахователни продукти, общите принципи за възнагражденията на разпространителите на застрахователни продукти и мониторинга на пазара на застрахователни продукти, така и новите изисквания за управление и контрол на застрахователните продукти и новите изисквания за квалификация и добра репутация на служителите, които предлагат застрахователни и презастрахователни продукти.

Специално внимание ще бъде обърнато на посредниците в застраховането и презастраховането. Детайлно ще бъдат разгледани общите положения, условията за регистрация и новите изисквания за управление и контрол на застрахователните продукти от застрахователните посредници.

Изменения в статута и изискванията за дейността на застрахователните брокери и застрахователните агенти също ще бъдат поставени на детайлен преглед по време на семинара. В тази връзка разгледани ще бъдат изискванията за квалификация и добра репутация и лимитите на задължителна застраховка „Професионална отговорност“.

Детайлно разгледани ще бъдат и изискванията за предоставяне на информация, относно застрахователния продукт и задълженията за предоставяне на допълнителна информация за ползвателите на застрахователни услуги, във връзка с инвестиционни застрахователни продукти.

Подробно представени ще бъдат още правомощия на КФН и административнонаказателните разпоредби.

Измененията във връзка със задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“ също ще бъдат поставени на разглеждане по време на обучението.