Дискусия „Макроикономическата картина в България в края на 2018“

Приключило

6 декември 2018

София

Дискусия „Макроикономическата картина в България в края на 2018“

Дата:

6 декември 2018, четвъртък

Час:

09:30 - 16:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

София Хотел Балкан, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Bulgaria Economic Forum

За събитието

Дискусия МАКРОИКОНОМИЧЕСКАТА КАРТИНА В БЪЛГАРИЯ В КРАЯ НА 2018
със специалното участие на г-жа KERSTIN JORNA, зам.-генерален директор, Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ в ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ.

Ще имате възможност първи да научите:
– Резултатите от Есенния европейски семестър, който предоставя рамка за координация на икономическата политика на страните от ЕС и проследява напредъка на всяка от тях в определени моменти през годината.

– Какви са специфичните препоръки към България за следващите 12-18 месеца на базата на плановете на нашата страна за бюджета и за макроикономически и структурни реформи.

– Къде е България в усилията си за постигане на целите, заложени в програма „Европа 2020“ за постигане на устойчив растеж и нови работни места

– Стимулите за насърчаване на бизнеса и предприемачеството, заложени в програма „Европа 2020“, от които България може да се възползва.
Освен г-жа Jorna, участие в дискусията ще вземат водещи икономисти, представители на публичните институции и на големите работодателски организации.

УЧАСТИЕТО В ДИСКУСИЯТА Е БЕЗПЛАТНО, но е НЕОБХОДИМА ПРЕДВАРИТЕЛА РЕГИСТРАЦИЯ на имейл info@biforum.org съдържаща: имена, позиция, компания/организация, телефон и имейл за връзка, тъй като местата са ограничени.
Дискусията е част от БЪЛГАРСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ, насочен към НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ ПРЕДПРИЕМАЧИ, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА, на РАБОТОДАТЕЛСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, ПУБЛИЧНИ ИНСТИТУЦИИ, УНИВЕРСИТЕТИ, които ще имат възможност да получат ценна информация за:
– Първата безплатна онлайн платформа за стартиращи предприемачи;
– Ролята на корпоративните социални иновации (КСИ) за устойчив растеж и конкурентноспособен бизнес. Разликата между Entrepreneur или Intrapreneur;
– Разнообразни възможностите за подкрепа на предприемачеството в България – инвестиционни фондове и фондове за рисково финансиране; програми за насърчаване на предприемачеството; инкубационни, акселeраторски и пре-акселeраторски програми; споделени работни пространства; обучения и консултации за подпомагане на стартиращите предприемачи.