Събитие „CreativeMornings с Веселин Frujin Ханджиев“

Приключило

27 април 2018

София

Събитие „CreativeMornings с Веселин Frujin Ханджиев“

Дата:

27 април 2018, петък

Час:

08:30 - 10:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Generator , София, бул. Черни връх 47

За контакти:

E-Mail

Организатори:

CreativeMornings Sofia

За събитието

“Всичко, което е изкусно направено е изкуство. Не можеш да твориш, ако не ти е интересно, ако не гориш. Игрите дават поле на фантазията, създават светове и правят всичко възможно. Нашият живот е игра, и най-важното в него са фантазията, свободната воля и смисления избор на играча.“

Нашият гост този месец – Веселин „Frujin“ Ханджиев има повече от 20 години опит зад гърба си, а любовта му към гейминга и програмирането се проявява още в младежка възраст. Веселин е част от екипите на редица успешни български и международни гейм заглавия. Главен дизайнер е на култовата игра Tzar: The Burden of the Crown, която постига голям комерсиален успех и помага за развитието на компанията Haemimont, която по това време е аутсорсинг компания. През 2001 г. основава Black Sea Studios (преименувано през 2008 на Crytek Black Sea), което става известно със стратегиите WorldShift и Knights of Honor. В края на 2016 г. създава студио Black Sea Games, с което прави завръщане към „корените“ и към хардкор classic игрите.

За игрите и еволюцията, човешката същност и изкуството, за това как чрез игрите ще се подготвим за бъдещето, което ни очаква като общества, за добрия стар хард кор гейминг, който пленява с красива визия, богата история и много възможности за заявяване на свободна воля и избор ще говорим с Веселин в петък, 27ми април, в Генератор.