Българо-Турски бизнес форум 2018

Приключило

10 май 2018

Бургас

Българо-Турски бизнес форум 2018

Дата:

10 май 2018, четвъртък

Час:

09:00 - 17:30

Достъп:

Свържете се с организаторите

Място:

Grand Hotel & SPA Primoretz, Бургас, ul. "Knyaz Alexander Batenberg" 2

За контакти:

E-Mail

За събитието

Списание ENTERPRISE с официалното партньорство на Индустриален Логистичен парк Бургас и под патронажа на Община Бургас има удоволствието да Ви представи II-ри Българо-Турски бизнес форум, насочен към добрите практики и възможности за инвестиции, съвместна работа и партньорство между България и Турция . На него ще представим нови възможности и успешните инструменти за нови инвестиции и развитие на бизнеса межди двете съседни държави. В допълнение ще бъдат дискутирани и възможностите за съвместна работа и партньорство в посока търговия с хранителни продукти, плодове и зеленчуци, строителни материали, производството и търговия на текстилни стоки и машини, мебели, както и формите за привличане на туристи от Турция в България и обратно. Във форума ще вземат специално участие и турски фирми предприемачи и инвеститори с интерес за бизнес в България и в частност към Южният регион.

ФОРУМ Бургас 2018

„ Българо-Турски бизнес – добри практики, възможности и перспективи”

Целта на този проект е да се проведат двустранни срещи между турските и българските фирми, които да допринесат за създаването на нови и утвърждаване на съществуващите контакти между бизнеса от двете страни.
Според официални данни Турция заема второ място при износа на стоки от България след Германия и първо място сред страните извън ЕС.
Запознати сме с факта, че турските бизнес среди проявяват интерес към възможностите за съвместно производството и внос на български плодове и житни култури в Европейска Турция, към производството и търговията с животинска продукция и млечни продукти. Продължава търсенето на окрупнени земеделски площи за развитието на модерно и доходоносно интензивно овощарство, за което у нас има подходящи климатични и почвени условия.

На форума ще бъдат представени актуалнии данни и анализ на инвестиционният климат в България от страна на Българска агенция за инвестиции, както и основните предимства и макроикономически показатели на България като бизнес партньор.
За участие като гост-лектори на форума са поканени едни от най-големите турски инвеститори в България, а също така и едни от най-големите български инвеститори в Турция.

В края на семинарната част на форума сме предвидили и MySuccess.bg Cocktail – възможности за неформални срещи между участниците на форума.

Целевата аудитория на форума: MySuccess.bg in Bulgarian-Turkish business –цели да привлече основнo участници представители на български и турски фирми – собственици, управители и изпълнителни директори на компании и фирми от различни сектори и индустрии, предприемачи, инвеститори с интерес към развитие на съвместни проекти и бизнес по между им.

Акценти на форума:

• Ще бъдат представени актуални данни и анализ на инвестиционният климат в България
• Ще бъдат представени основните предимства и макроикономически показатели на България като бизнес партньор и възможности за нови инвестиции
• Ще се споделят опит и добри практики едни от най-големите български и турски компании инвеститори
• Ще се проведат двустранни срещи, които да допринесат за създаването на нови и утвърждаване на съществуващите контакти между бизнеса от двете държави