Национален форум „Библиотеките днес” 2017

Приключило

9 - 11 Ное. 2017

София

Национален форум „Библиотеките днес” 2017

Дата:

9 - 11 Ное. 2017, четвъртък - събота

Час:

13:30 - 12:30

Достъп:

Само с покана

Място:

Хотел Рамада София, София, бул. Княгиня Мария Луиза 131

За контакти:

E-Mail

За събитието

Национален форум „Библиотеките днес” 2017 има за цел да представи ролята на обществената библиотека за устойчиво развитие на местните общности и подобряване качеството на живот на гражданите. Ще бъде поставен акцент върху потенциала и приноса на библиотеките за постигане целите на ООН за устойчиво развитие, като качествено образование, добро здраве и благополучие, изкореняване на бедността, достойни условия на труд и икономически растеж, устойчиви градове и общности.

Национален форум „Библиотеките днес“ 2017, организиран от Фондация Глобални библиотеки – България, ще се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

В него ще вземат участие представители на библиотечните среди от цялата страна, евродепутати, председатели и членове на комисии към Народното събрание, представители на министерства и държавни агенции, кметове, дипломатичeски мисии, културни институции, академичната общност, бизнеса, неправителствени организации и водещи експерти в сферата на маркетинга, брандинга и електроните услуги.

Специално участие ще вземат представители на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ (Bill & Melinda Gates Foundation), на Африканската федерация на библиотечните асоциации и институции (African Library & Information Associations and Institutions – Aflia), на Финландската библиотечна асоциация (Suomen kirjastoseura) и на Националната асоциация на библиотекарите и обществените библиотеки в Румъния (ANBPR Asociatia Nationala).

В рамките на форума ще бъдат представени оценка на законодателната рамка и анализ на състоянието на обществените библиотеки в България.
Ще бъдат представени водещи тенденции в световната практика за брандинг и онлайн маркетинг на обществените библиотеки, за нови услуги в тях, партньорства и работа с доброволци, глобалното образование и новите технологии в библиотеките.