XVI Национален конгрес по Кардиология

Приключило

4 - 7 окт. 2018

Добрич

XVI Национален конгрес по Кардиология

Дата:

4 - 7 окт. 2018, четвъртък - неделя

Час:

10:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Албена, Добрич

За контакти:

Лучия Кроснева, +359 2 950 2666; GSM.: +359 884665226 , E-Mail

За събитието

Националният кардиологичен конгрес, организиран от Дружество на кардиолозите в България е един от най-големите научни форуми у нас и очакванията са за близо 1000 участници от страната, както и присъствие на водещи чуждестранни специалисти. Конгресът предоставя възможност за дискусии върху последните новости в кардиологията, поднесени чрез фокус лекции, сесии, посветени на актуалните ръководни правила за поведение и клинични проучвания, променящи ежедневната ни практика.

За допълнителната интерактивност на събитието допринасят и научните сесии на работните групи на ДКБ, обсъждане на предизвикателни клинични случаи и дебат сесии. В програмата на конгреса традиционно са залегнали номинирани лекции на името на изтъкнати български учени кардиолози. Новост в XVI Национален конгрес по кардиология е въвеждането на специални сесии за практическо обучение в различни дялове на съвременната кардиология, както и сесии с представяне на оригинални научни разработки, проведени у нас през последните години.

Чудесна форма за споделяне на вашия опит и ползотворни дискусии ще са постерните сесии, на които е отделено специално внимание. По време на конгреса е организирана богата специализирана изложба, на която ще се представят лидери в производството на медикаменти, консумативи и медицинска апаратура. Целта на конгреса е да бъде максимално ползотворен, интерактивен и иновативен форум, отворен за дискусии и международен обмен на идеи и опит.

Курортният комплекс Албена, в който ще се проведе събитието, е една от перлите на българското черноморие намиращ се в непосредствена близост до морската столица Варна и съчетаващ спиращи дъха гледки, чудесна атмосфера, особен чар и магнетизъм. Интересен факт е, че Албена има активна екологична политика, фокусирана върху опазването на околната среда. Комплексът е отличен с престижната награда „Син флаг“, която е свидетелство за чистите му води и брегове.

Посоченият час е ориентировъчен.

Публикувано на 29 май