Уебинар „Трудовото законодателство и епидемичната обстановка“

Приключило

1 декември 2021

Online

Уебинар „Трудовото законодателство и епидемичната обстановка“

Дата:

1 декември 2021, сряда

Час:

09:30 - 13:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Online

За контакти:

Росица Стоянова, 0892 241171, E-Mail

Организатори:

Китов център ЕООД

За събитието

Как трудовото законодателство отговаря на ограниченията, наложени от извънредната епидемична обстановка. Задължения и възможности на страните по трудовото правоотношение, във връзка с наложените противоепидемични мерки

1 декември 2021 г., 9.30 – 13.00 ч.
Онлайн семинар
Лектор: Теодора Дичева – специалист по трудово право

1. Право или задължение има работодателя да приложи ограниченията, наложени от здравните власти по време на извънредната епидемична обстановка и какви са неговите възможности и задължения.

2. Право на работодателят да не допусне до работа работник или служител, който се явява в състояние, което не му позволява да изпълнява трудовите си задължения.

3. Право на работника на обезщетение при временно отстраняване от работа.

4. Възможност на работодателя за едностранно изменение на мястото и характера на работа при престой и производствена необходимост. Трудово възнаграждение при престой и производствена необходимост.

5. Възможности на работодателят едностранно да установи непълно работно време, надомна или дистанционна работа и работа на смени.

6. Кога е налице правомерен отказ на работника или служителя да изпълнява възложената му работа и какви са неговите права в този случай.

Участниците в обучението могат предварително да зададат въпроси или да предоставят казуси от своята практика по разглежданите теми на имейла на Китов център office@kitovcenter.com. Лекторът ще ги коментира по време на обучението. Въпроси ще могат да се задават и по време на самото обучение.

Цена 80 лева без ДДС. Втори и следващ участник ползват 10 % отстъпка. В цената са включени лекции и материали.