Технологичен маратон TOM Втори: Варна

Дата:

12 - 15 окт. 2017, четвъртък - неделя

Час:

13:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Технически университет Варна, Варна, ул. 'Студентска" 1

За контакти:

E-Mail

Организатори:

TOM Bulgaria

За събитието

Сръчен ли си? Ако майсториш, не се страхуваш, когато лампата изгори, разбираш от програмиране, дизайн, механика или поялници, можеш да промениш света на някого със специални нужди за 72 часа – регистрирай се за ТОМ.

Имаш предизвикателство? Незрящ си и не различаваш парите или имаш двигателни затруднения и винаги си мечтал за технологично решение, което да е специално изработено с твое участие?

Технологичния маратон TOM, е част от световното движение ТОМ (Tikkun Olam Makers), който събира на едно място хора с физически предизвикателства и изобретатели, които заедно ги разрешават в рамките на 72-часа.

След края на ТОМ всички създадени прототипи и реализирани идеи по време на форума са достъпни в глобална open source платформа и могат да бъдат сваляни напълно безплатно от всеки един изобретател или нуждаещ се където и да било по света.

ТОМ България се организира от фондация „Култура Аними“ и фондация “Дизайн за всички България”. Във Варна ТОМ ще бъде организиран в Техническия университет с подкрепата на „Варна – Европейска младежка столица“.