Събитие „Свободни от пластмаса – решения срещу пластмасовото замърсяване“

Приключило

18 февруари 2019

София

Събитие „Свободни от пластмаса – решения срещу пластмасовото замърсяване“

Дата:

18 февруари 2019, понеделник

Час:

18:00 - 19:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Книгата / The Book, София, Ул. Георги С. Раковски 193, 1000 Sofia, Bulgaria

Връзки:

Събитие

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Тhistimeimvoting.bg

За събитието

Събитието е с предварителна регистрация на http://ttimv.eu/qggc. При запълване на местата, регистрацията ще бъде спряна.
––
Ежедневието ни гъмжи от пластмаса. През последните няколко десетилетия тя се е превърнала в неразделна част от почти всички предмети заради ниската си цена. Пластмасата е отражение и на все по-широкото разпространение на „културата на изхвърляне“, тъй като голяма част от нея се използва за производството на огромно разнообразие от опаковки за еднократна употреба. Когато пластмасовите отпадъци не се управляват правилно или се изхвърлят безразборно, те замърсяват околната среда, като голяма част от тях завършват в океана.

Защо Европейският съюз има съществена роля за решаване на проблема със замърсяването с пластмаса? Защо се съсредоточаваме върху пластмасата за еднократна употреба? Какви са промените, които ще се случат в европейското законодателство?

За това ще говорим на 18 февруари с представители на Greenpeace Bulgaria и екологично сдружение За Земята. Те ще представят кампанията „Свободни от пластмаса“, с която искат да покажат проблема с пластмасата в европейските води, да настояват за решения на този сериозен проблем и да поведат промяната в начина, по който използваме пластмасата.

В рамките на дискусията Бюрото на Европейски парламент в България ще представи и своята кампания #ТозиПътЩеГласувам.