Събитие „Правото на лични данни vs Бизнес интереса към тях“

Приключило

20 юни 2018

София

Събитие „Правото на лични данни vs Бизнес интереса към тях“

Дата:

20 юни 2018, сряда

Час:

19:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Зала 224 (“Америка за България”), София, Софийски университет “Св. Климент Охридски”

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Sofia Legal Hackers

За събитието

Данните са новата валута. Но на кого действително принадлежат личните данни и къде е границата между правата на лицето във връзка със собствените му данни и необходимостта от тяхното обработване за целите на гражданския оборот и нормалното функциониране на икономиката?

Как бизнесът да разбира и спазва по-добре правата на лицата, чиито данни обработва и може ли в крайна сметка новите регулации да се превърнат в бизнес възможност?

Събитието представлява нов формат на Sofia Legal Hackers, сблъскващ две полярни, експертни разбирания с цел намирането на най-доброто междинно решение. Събитието се организира, тъй като от Sofia Legal Hackers твърдо вярваме в това, че добрите решения се базират на информирана дискусия, която отчита различните гледни точки и интереси.

Участници:

Вяра Савова е юрист и активист с фокус върху защитата на човешките права. Магистър по право с магистратура права на човека от Лондон (LLM in Human Rights, Conflict and Justice, School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London). Основател на Sofia Legal Hackers и основен организатор на събитията на мрежата, както и един от хората, поддържащи и развиващи Legal Hackers общността в София. Вяра е и един от хората зад Лечение без граници – доброволческа организация, която помага на българи, лекуващи се в чужбина. Освен като ментор и лектор в различни формати, Вяра има опит като IT бизнес консултант, мениджър проекти, както и в изграждането на стратегически партньорства по различни проекти. В момента е юридически консултант с фокус защита на личните данни, работещ както със старт-ъп-и и корпоративни клиенти, така и с неправителствения сектор.

Антон Герунов е експерт в областта на анализа на данни, оптимизация на бизнес процеси, управление на риска и бизнес моделиране. Има над 10 години опит в частния и публичния сектор. Работил е като международен бизнес консултант и ръководител проекти за международни компании. Бил е съветник в Министерския съвет и е ръководител планирането и изпълнението на проекти и програма в сферата на електронното управление. Ръководител е националната инициатива за Отворени данни за периода 2014-2017 г. Антон Герунов има защитен докторат и е доцент по управление на риска в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на над 30 статии в международни и национални научни издания, три монографии и редица доклади на конференции в областта на моделирането и анализа. В момента е оперативен директор на ЛогСентинел – иновативна ИТ компания, използваща блокчейн технологии.