Събитие „CreativeMornings с Владимир Тодоров“

Приключило

20 юли 2018

София

Събитие „CreativeMornings с Владимир Тодоров“

Дата:

20 юли 2018, петък

Час:

08:30 - 10:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Generator , София, 47 Cherni Vrah Blvd

За контакти:

Свържете се във Фейсбук на m.me/CreativeMorningsSOF

Организатори:

CreativeMornings Sofia

За събитието

Гостът ни този месец, Владимир Тодоров, е световно известен аниматор, илюстратор, писател и един от най-уважаваните майстори на специални ефекти в Холивуд.

Талантът му създава изключителни фантастични създания във филми като „Хари Потър“ (той е автор на Волдемор), красивите и неземни типажи в „Алиса в страната на чудесата“ на Тим Бъртън, забавните герои в „Космически забивки“ и още много.

Издал е три собствени илюстрирани романа – “The Moon Rock”, “Oliver’s Tantrums” и “Archipelago NY”.

Неговият късометражен анимационен филм FLUTTER, дистопия и приказка за полета на сърцето, е отличен с няколко награди и номинации на престижни фестивали.

Кариерата на Владимир обхваща над 25 години опит в сферата на филмовото изкуство.
Пътят му минава през анимация във ВИТИЗ, следва работа в Amblimation Studio на Стивън Спилбърг в Лондон, където участва в създаването на филмите „Американска приказка“ 2, We’re Back, Balto.
През 1997 г. се присъединява към Warner Brothers и работи върху анимацията „Битката за Камелот“.
През 1998 г. е поканен и става част от творческия екип на Sony Pictures Imageworks в Лос Анджелис, където е част от екипите, създали филми като „Стюарт Литъл“, „Хари Потър и философският камък“, а също и спечелилия Оскар за късометражен анимационен филм “The Chubb Chubbs”.
Следват няколко години, в които работи с известния режисьор Робърт Земекис като супервайзър за дизайна на героите във филма „Полярен експрес“, а също така и във филмите „Беоулф“ с Анджелина Джоли и Антъни Хопкинс, „Майло на Марс“ и „Коледна песен“.
В момента Владимир продължава да създава невероятни светове на свободна практика.

Темата на юлското ни издание е НАМЕРЕНИЕ и ще предизвика Владимир да погледне на намерението във всички етапи и процеси на своята работа.

Ще ви очакваме за сутрешна доза вдъхновение и споделяне.