Първо предстaвяне на MOBY

Приключило

29 август 2016

София

Първо предстaвяне на MOBY

Дата:

29 август 2016, понеделник

Час:

10:00 - 13:00

Достъп:

Свободен

Място:

THE MALL, София, бул. Цариградско шосе 115з

За контакти:

+359893493063 , E-Mail

Организатори:

БАЕПС

За събитието

Българска Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС) ще представи за първи път пред широка публика електромобилните проекти MOBY. Това ще стане на откриването на нова зарядна станция в София на 29 август 2016, понеделник, от 10,00 часа, на паркинга в THE MALL (бул. „Цариградско шосе“ 115з).

България вече се оформя като един от европейските производители на компоненти за автомобилната индустрия и амбицията на БАЕПС е да използва тези компетенции за създаването в България на колата Harmony (Хармони) в рамките на проектите PlusMOBY и FreeMOBY, финансирани по Седма рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания.

Хармони е съвременен градски микроелектромобил, конструиран за локално производство и отговарящ на специфичните нужди на различни групи клиенти: до 150 км пробег с едно зареждане; развиване на скорост от над 90 км/ч. при 4 часа пълно зареждане от обикновен контакт; сменяеми акумулатори, които могат да бъдат зареждани и на външна станция, а при необходимост и да захранват външни консуматори.

БАЕПС участва в изпълнението на проектите PlusMOBY и FreeMOBY в консорциум с партньори от Италия, Великобритания, Испания, Полша, Австрия, Дания и Румъния.