Награждаване „WEB Report“

Приключило

15 май 2018

София

Награждаване „WEB Report“

Дата:

15 май 2018, вторник

Час:

19:00

Достъп:

Свържете се с организаторите

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Dir.bg, Innovation Starter

За събитието

Dir.bg и Innovation Starter се обединяват в общ проект с единствена мисия: да извадим на показ процеса на създаване на качествена, почтена и отговорна журналистика у нас.

Може би истинските новини са скучни. А може би не толкова. Може би някои от тях са приятни. Други – трудни за преглъщане. Но ако медийната ни среда е запълнена с фалшива информация, култура и герои, ние взимаме грешни решения в объркана действителност. Толкова е просто.

Затова търсим онези журналисти и автори, които пишат с перо и сърце. Те проверяват с достоверни източници информацията си и не подвеждат злоумишлено аудиторията. Не обслужват лични, корпоративни или политически интереси. Правят разлика между новината и коментара. Търсят всички факти и гледни точки към едно събитие. Те просто доставят истината, без пропаганда.

Основната цел на конкурса е да покаже, че създаването на добро съдържание в българския уеб и от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата. Тук ще събираме добрите материали: на правилен български език, с проверени обективни факти, цитирани информационни източници и препратки към съдържанието.

Категории на конкурса:

Общество
Икономика
Култура и образование
Технологии и иновации
Истински истории

Допустими журналистически творби:

Репортаж
Статия
Новина
Очерк
Интервю
Eсе
Фейлетон

Допустими участници:

В конкурса могат да участват студенти и ученици, навършили 18 години, професионални журналисти и редактори, и автори без предходен опит.

Механизъм за участие:

Изпратете активен линк към вашия материал, придружени с 3 имена и Ваша снимка на email адрес:
webreport@innovationstarterbox.bg

Материалите ще бъдат проверени от наш редакторски екип. Ще бъдете уведомени, когато вашият материал е публикуван на нашия сайт в категория „Участници“. Материали без снимка и имена няма да бъдат разглеждани. При проблем можете да се свържете с нас на посочените по-долу контакти. Изпращайте директно линк към публикацията. Приемат се материали публикувани в периода 01.01.2017-30.04.2018 г.

Жури на конкурса:

Алексей Лазаров, Глав. редактор на Капитал
Миролюба Бенатова, репортер в Нова ТВ
Бойко Благоев, Ръководител направление Комуникации в ЕК
Христо Христов, Изпълнителен директор на Нетинфо
Яна Пеловска, Управител на Център за развитие на медиите
Иван Бакалов, журналист