Представяне на „Малка книга за възстановителното правосъдие. Преработена и допълнена“ от Хауърд Зер, във Враца

Приключило

14 юни 2018

Враца

Представяне на „Малка книга за възстановителното правосъдие. Преработена и допълнена“ от Хауърд Зер, във Враца

Дата:

14 юни 2018, четвъртък

Час:

17:30 - 18:30

Достъп:

Свободен

Място:

Младежки дом Враца, Враца, бул. Втори юни № 10 3000 Враца

За контакти:

Елена Евстатиева, +359 897803257, E-Mail

Организатори:

Ла Конферанс ООД

За събитието

За нас е чест да ви поканим на предстоящото представяне във Враца на първото българско издание на „Малка книга за възстановителното правосъдие“, от Хауърд Зер.

Представянето ще се състои на 14 юни 2018 г., от 17.30, в Младежки дом Враца, Синя зала.

В тази  „Малката книга“
Хауърд Зер се заема със значимата и сложна тема – да представи философията на възстановителното правосъдие, като я превръща в обозрима за всеки читател, без да я принизява или обезсмисля. Хауърд Зер  предлага приложими принципи и практики за осъществяването на един възстановителен процес.  Изследва първо как възстановителното правосъдие се различава от наказателното правосъдие и без да се увлича от дълги теоретични съждения, представя по един човешки начин практиките на възстановителното правосъдие.
Малката книга за възстановително правосъдие е бестселър с над 110 000 продадени копия. Издава се за първи път на български език и е първото заглавие от поредицата „Малки книги за правосъдие и мирни отношения“ с предстоящо издаване от La Conference през 2018 – 2020 г.
д-р Даря Бориславова Уайт за Хауърд Зер:
„Хауърд Зер е известен заради възстановителното правосъдие и огромния принос на неговата работа и идеи. Човекът Хауърд притежава три изключително ценни качества: иновативно мислене; дълбоко уважение към другия; и практично скромно отношение към живота като цяло и самия себе си. Бих искала читателя на тази малка книжка да си представи нейния автор, който живее в малка къща във Вирджиния, обича да кара своя пикап, носи фотоапарата си навсякъде, снима природата и другите, и винаги има време за чаша еспресо с любимите си студенти. В една забързана държава като Щатите, в която хората градят кариери и живеят за да работят, Хауърд вдъхновява с присъствието си и вярата в талантите и мечтите на другия.“

С нетърпение очакваме да се срещнем във Враца, където бяха промотирани за първи път възстановителни практики с деца с девиантно и делинкветно поведение (2010 – 2013) и където бе създадена Възстановителна общност за лица лишени от свобода (2006 – 2016)!