Курс „Screenwriting Class“

Приключило

14 ян. - 1 мар. 2019

София

Курс „Screenwriting Class“

Дата:

14 ян. - 1 мар. 2019, понеделник - петък

Час:

16:00

Достъп:

Такса участие

Място:

FilmForge, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

FilmForge, Nu Boyana Film Studios

За събитието

„To make a great film you need three things – the script, the script and the script.“ – Alfred Hitchcock

for English scroll down*

Ако мечтаете след 7 седмици ИНТЕНЗИВНО ПИСАНЕ да имате свой сценарий за ПЪЛНОМЕТРАЖЕН филм + сценарий за КЪСОМЕТРАЖЕН филм, който може по-късно през годината да бъде филмиран в Nu Boyana Film Studios + да се научите как да представяте своите сценарии пред ПРОДУЦЕНТИ, този курс е за вас!

Добре дошли в първото издание на FilmForge Screenwriting Class със сценариста Симеон Венциславов в Nu Boyana Film Studios.

ЗА КУРСА:

– Седем седмици – от 14 януари 2019 до 1 март 2019

– Сценариите, които студентите в курса ще създадат, ще бъдат на английски език

– Седмица 1 – запознаване с правилата за писане на сценарий и писане на сценарий за късометражен филм: до четири страници, до четири персонажа и една локация. По-късно през годината в други класове и по време на стажантските програми най-добрите от късометражните сценарии ще бъдат филмирани.

– Седмица 2–6 – писане на сценарий за пълнометражен филм до „първа чернова“. Ще научите как да структурирате вашата история, как да изградите психологически верен образ на героите и ще получите целия инструментариум, необходим да напишете качествен сценарий за игрален филм.

– Седмица 7 – Ще изучите тайните на изкуството как да представите своя сценарий пред филмови продуценти (pitch).

– Часовете се провеждат всеки ден от понеделник до петък от 16:00 часа до 19:10 часа в Nu Boyana Film Studios, FilmForge, Studio 12, трети етаж.

– По време на обучението преподавателят ще напътства и дава бележки по прогреса на сценария за игрален филм.

– Най-добрите сценарии от курса ще получат бележки и от отдел „Развитие“ на Nu Boyana Film Studios.

– Студиото ще помогне най-добрите сценарии от курса да участват на някои големи състезания за сценарии, така че да получат бележки и от други независими професионалисти.

ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛЯ:

Симеон Венциславов е български сценарист с множество национални и международни отличия.

Още като студент по “Драматургия” в НАТФИЗ заедно с режисьора Милко Лазаров започва да работи по първия си пълнометражен филмов сценарий със заглавие “Нанук” и печели наградата на ScripTeast за най-добър сценарий в Централна и Източна Европа.

С режисьора Стефан Командарев започват да работят по сценария на нов филм с работно заглавие “Съвместимост”.
И двата сценария по-късно се превръщат в едни от най-високо оценени от критиката български филми от последните години – “Посоки” и “Ага”.

“Посоки” е в официалната селекция на кинофестивала в Кан през 2017г., а “Ага” прави световната си премиера , закривайки “Berlinale” 2018. Филмът печели множество награди, включително и за “Най-добър филм” на българския фестивал “Златна роза” 2018. Nu Boyana Film Studios удостоява филма с Danny Lerner Award. Текущо филмът се разпространява по екраните на Германия, Швейцария, Австрия и предстои да бъде излъчен в Съединените щати.

“И двата филма представиха България в програми, в които не беше селектиран български филм от близо 30 години.”, казва сценаристът.

Към днешна дата се снима последният филм на Стефан Командарев, в който Симеон Венциславов е съавтор.

КАНДИДАТСТВАНЕ:

– Курсът е отворен за кандидати от България и света на възраст над 16 години.

– Кандидатите трябва да изпратят и кратка история на английски език в ЕДНА СТРАНИЦА (в pdf-формат) – не повече – която ще бъде оценена от преподавателя.

– Кандидатите с двете най-добри истории ще получат СТИПЕНДИЯ под формата на 50% отстъпка от таксата за курса.

– Кандидатите могат да подадат кратко CV и мотивационно писмо на адрес: office@filmforge.org, Subject: Screenwriting Class

– Такса за участие в курса: 1300 лева.