Кръгла маса „Възможности за намаляване на административната тежест в строително-инвестиционния процес“

Приключило

27 юни 2017

София

Кръгла маса „Възможности за намаляване на административната тежест в строително-инвестиционния процес“

Дата:

27 юни 2017, вторник

Час:

11:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Централен офис на Камарата на строителите в България, София

За контакти:

E-Mail

За събитието

Събитието се организира от КСБ, Камарата на архитектите в България (КАБ) и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) с медийното партньорство на вестник „Строител“.

Административната тежест е една от основните пречки пред строително-инвестиционния процес и бизнеса. Затова трите браншови организации събират всички заинтересовани страни, за да обсъдят заедно възможностите за решаване на този проблем. Във форума ще вземат участие министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, главният архитект на Столичната община арх. Здравко Здравков, председателят на УС на КСБ инж. Николай Станков, председателят на УС на КАБ арх. Борислав Игнатов, инж. Иван Каралеев, председател на УС на КИИП, Стамен Янев, изп. директор на Българска агенция за инвестиции, Елеонора Николова, и.д. директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, и други.

Поканени да се включат в кръглата маса са вицепремиерът Томислав Дончев, председателите на парламентарните комисии в 44‑тото Народно събрание – по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов, по икономическа политика и туризъм инж. Петър Кънев, по транспорт, информационни технологии и съобщения Халил Летифов, по правни въпроси Данаил Кирилов, председателят на УС на Националното сдружение на общините в Република България инж. Даниел Панов и други.

По време на форума ще бъдат представени доклади за административната тежест у нас и в Европа. Председателят на Камарата на овластените архитекти и овластените инженери на Република Македония проф. инж. Миле Димитровски и специалисти от Македония ще споделят опита на страната им в намаляването на бюрокрацията след въвеждането на електронни процедури.