Конференция „Tuxcon“

Приключило

9 - 10 юни 2018

Пловдив

Конференция „Tuxcon“

Дата:

9 - 10 юни 2018, събота - неделя

Час:

10:30

Достъп:

Свободен

Място:

Технически Университет, филиал Пловдив, Пловдив, ул. "Цанко Дюстабанов" №25

За контакти:

E-Mail

Организатори:

TuxCon

За събитието

След успешното поредно издание на Tuxcon миналото лято, тази пролет ще се осъществи поредното издание на TuxCon, ежегодната конференция за open source software и хардуер. Тя ще бъде в Пловдив на 9 и 10 юни 2018, като първия ден ще бъде в Технически Университет, а втория в Olimex training building, улица „Правда“ №2.

Входът както винаги е свободен и безплатен.

Събитието е насочено към хора от  ИТ индустрията и такива, които се интересуват от нея. Различното от останалите конференции е,  че на втория ден се организира работилница, където посетителите имат възможност да приложат на практика своите знания, както и да ги споделят с останалите.

В едно от миналогодишните издания на конференцията още през първия ден организаторите впечатлиха своите посетители с  Пълдин – 8-битов компютър, произвеждан в ЗССУ Пловдив от 1988 до 1992. На 9 юли 2016г., близо 30 години по-късно от създаването му, този все още съвършено функциониращ музеен експонат беше представен от Орлин Шопов в темата за „Ретро компютри, създадени в България”. Като част от темата, организаторите на TuxCon бяха наредили и масичка с ретро техника,  която всички  имаха възможност да разгледат обстойно.