Конференция „Комуникационни и репутационни ползи и рискове за България на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС“

Приключило

24 ноември 2017

София

Конференция „Комуникационни и репутационни ползи и рискове за България на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС“

Дата:

24 ноември 2017, петък

Час:

08:30 - 13:00

Достъп:

Свободен

Място:

УНСС, Зала „Тържествена“, София, Студентски град „Хр. Ботев“

За контакти:

E-Mail

За събитието

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) организира утре в УНСС в София конференция „Комуникационни и репутационни ползи и рискове за България на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС“.

В събитието ще се включат топ експерти от институциите, ангажирани с провеждането на европредседателството през 2018 г. Конференцията се организира по време на фестивала „Денят на Бернайс“ 2017.

Ключова тема за специалистите по комуникации ще бъде разпределението на отговорностите по комуникиране на председателството. Комуникационната програма за вътрешните публики в България се организира от специално създаденото по-рано тази година Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС. В дискусията то ще бъде представлявано от Виктория Бехар, директор на дирекция „Комуникация и информация“ и Даниела Симеонова – експерт в същото министерство.

Относно външните комуникации към Европа и света отговаря Министерството на Външните работи, което ще бъде представено от Иван Димов – съветник на заместник-министър председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева, и от Кирил Лозанов, дирекция „Политики и институции“ на МВнР.

Българското председателство на Съвета на ЕС ще премине под надслов „Съединението прави силата“ във времена на разединение в Европа, миграционна криза и все по-засилващ се популизъм. За това как институциите и медии представят проблемите на Европа ще говорят Радослав Стаменков, ръководител на Мисията на Международната организация по миграция (МОМ) в България, Никола Миладинов, ръководител отдел Преса и медии, Представителство на Европейската комисия в България, и Емилия Хубавенска, експерт Комуникации, European Asylum Support Office (EASO) в Малта.

Календарът на Българското председателство е наситен с 237 национални събития и над 1600 събития извън страната за период от шест месеца. В неговото обсъждане ще се включат Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката, Н. Пр. Питър фан Флит, заместник-посланик на Нидерландия, Мария Гергова-Бенгтссон, изпълнителен директор United Partners, почетен член на БДВО и Ия Петкова-Гурбалова, ръководител направление „Стратегическо развитие, маркетинг и реклама“.

Конференцията ще бъде част от първия фестивален ден в програмата на „Денят на Бернайс“ 2017. Фестивалът се провежда за четвърта поредна година и носи името на създателя на PR професията Едуард Бернайс.

Във втория фестивален ден, на 25-ти ноември, отново в УНСС, ще се проведе студентски конкурс „Като Бернайс“ на тема „Европейските институции, мигрантите и популизмът: нови комуникационни решения“ и академичен омнибус в памет на проф. д-р Тодор Петев, който се осъществява съвместно с Българска академична асоциация по комуникации.