Конференция „IT HUB CONNECT 2018“

Приключило

26 - 27 мар. 2018

София

Конференция „IT HUB CONNECT 2018“

Дата:

26 - 27 мар. 2018, понеделник - вторник

Час:

08:30

Достъп:

Такса участие

Място:

София Тех Парк, София, бул. Цариградско шосе №111Б

За контакти:

E-Mail

За събитието

София, 02.03.2018 г. – София е домакин на първата по рода си у нас конференция IT Hub Connect 2018, на която ще се представят възможностите за инвестиции, иновации, както и предстоящите нови регулации в дигиталния сектор в Европа и в България. Събитието, което ще се проведе на 26 и 27 март 2018 г. в София Тех Парк, се организира от Американската търговска камара в България и Индийско-българската бизнес камара, под егидата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Форумът се очаква да привлече над 250 участници, сред които представители от държавни институции, ръководители на водещи международни компании, както и стартъп организации от Югоизточна Европа, Индия и САЩ. В рамките на събитието те ще имат възможност да проучат бизнес предизвикателствата и възможностите в областта на иновациите, регулациите и инвестициите в ИТ сектора. Конференцията цели да представи още как Югоизточна Европа и в частност България могат да се позиционират като технологичен хъб на Балканите и като европейската врата за компаниите от Индия и САЩ.

IT Hub Connect 2018 се осъществява с подкрепата на българското правителство, посолствата на САЩ и Индия в България. Сред основните теми, които ще се обсъждат през двата дни на събитието, са стимулиране на иновациите и създаване на благоприятна бизнес среда, предстоящите регулации, които драстично ще променят бизнеса, дигитална трансформация, киберсигурност и защита на личните данни.

„Следвайки приоритетите на Американска търговска камара в България поставяме в центъра на бизнеса и на общественото внимание уникалната възможност за надграждане на постигнатото в IT-сектора у нас. Събирайки на едно място държавни институции, развити технологични компании, стартъпи, инвеститори и визионери, ние отговаряме на нуждите за устойчиво развитие на сектора в посока привличане на нови инвестиции, иновации за растеж и осигуряване на кадри. Смятаме, че България има още нереализиран потенциал, чрез който ще се утвърди като Силиконовата долина на Балканите.“ – сподели Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България.

По време на събитието се предвиждат още специални панели за развитие на бизнес взаимоотношенията сред участниците. В тях инвеститори, партньори и клиенти ще имат възможност да се срещат с водещи български, индийски и американски компании и да обсъдят потенциални бизнес проекти.

“Това първо издание на IT HUB CONNECT ще подчертае лидерската позиция на технологична България в Източна Европа и възможностите ни за IT, BPO и Startup бизнеси, както и потенциала ни да бъдем Европейска врата за необятната Индия и водещата Америка. Трите стълба – иновации, регулации и инвестиции са базата за споделяне на опит и знания, нови запознанства и бизнес начинания. IT HUB CONNECT, плод на уникалното сътрудничество между Индийската и Американската камари и подкрепата от двете посолства, и Българското правителство, са здрава основа за устойчиво и ускорено развитие на широк обхват бизнеси с Индия, САЩ и Европа.” – сподели адвокат Борислав Боянов, президент на Индийско-българската бизнес камара (ИББК).

Сред основните компании, които подкрепят събитието, са Софтуер Груп, Майкрософт България, Виваком, Ърнст и Янг България, Уникредит Булбанк, Делойт България, PwC, и др. Желаещите да присъстват все още имат възможността да се възползват от ранна регистрация на преференциални цени, която важи до 10 март 2018 г.