Конференция „Екоиновации за зелена икономическа промяна и споделен просперитет“

Приключило

10 ноември 2017

София

Конференция „Екоиновации за зелена икономическа промяна и споделен просперитет“

Дата:

10 ноември 2017, петък

Час:

09:00 - 19:00

Достъп:

Свържете се с организаторите

Място:

хотел „Форум“, София, бул. „Цар Борис III“ № 41

За контакти:

E-Mail

Организатори:

BlueLink.net

За събитието

Изследвания по темите на зелената икономика в България, Сърбия и Македония ще бъдат представени по време на конференция на тема „Екоиновации за зелена икономическа промяна и споделен просперитет“, която ще се проведе на 10 ноември 2017 г., от 9:00ч, в хотел „Форум“, бул. „Цар Борис III“ № 41, гр. София.

Темата на събитието е обвързано с един от основните приоритети на българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), което започва на 1 януари 2018 г., дефинирано от Тройката председателства (Естония, България и Австрия) по време на заседанието на Съвета на министрите на ЕС по околна среда, проведено на 13-14 юли, 2017 г. в Талин, Естония: еко-иновациите като двигател на прехода към кръгова икономика и насърчаване на зелените инвестиции в енергийна трансформация и чисти технологии, с оглед стимулиране цялостната конкурентоспособност на ЕС и постигане на споделен просперитет.

Събитието се организира в рамките на регионалния проект „Нова визия за балканските икономики: променете политиките, не климата!“ (“Re-Vision the Economy in the Balkans: Change Policy not Climate”). Проектът е изпълняван съвместно от Зелената европейска фондация (GEF.eu), фондация „Блулинк”, България, асоциация „Изгрей сонце“, Македония и асоциация „У мрежи“, Сърбия, с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Работният език на конференцията е английски. Заявки за участие в конференцията следва да се изпратят не по-късно от 6.11.2017 г., понеделник.

Повече информация: http://www.bluelink.net/novini/konferentsiya-ekoinovatsii-za-zelena-ikonomicheska-promyana-i-spodelen-prosperitet.html

Информация за конференцията можете да намерите и на сайта на Зелената европейска фондация: http://gef.eu/event/eco-innovations-economic-change-shared-prosperity-sofia-bulgaria/