Know-How / Show-How Podium | отворен ден с лекции и дискусии

Приключило

15 юли 2017

София

Know-How / Show-How Podium | отворен ден с лекции и дискусии

Дата:

15 юли 2017, събота

Час:

14:00 - 19:30

Достъп:

Свободен

Място:

Generator , София, бул. "Черни връх" 47

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Know-How / Show-How Summer Program

За събитието

На 15 юли, събота, в Центъра за дизайн, иновация, култура и креативност ГЕНЕРАТОР в София ще се състои отвореният ден с лекции и дискусии на независимата образователна платформа Know-How / Show-How – Podium. Темата тази година е Re-Source – Сградата като материал.

Лектори на Know-How / Show-How Podium 2017 са студиото за продуктов дизайн Odd Matter; холандката Мария Блес, която ще говори за интердисциплинарния подход при употребата на на пръв поглед несъчетаеми материали; кураторът и творчески консултант Каролин Щраус; Варвара Вълчанова, която работи в сферата на техниката на олекотена земя, и доцентът в УАСГ Румяна Захариева.

Международната лятна академия Know-How / Show-How за креативно мислене и дизайн процеси се случва всеки юли от 2015 г. насам в София, като предлага серия от интензивни работилници по конкретна тема. Know-How / Show-How има за цел да предлага допълнително обучение за студенти и работещи в сферата на творческите индустрии, като ги запознае с разнообразни методи и подходи в креативните процеси, стимулиращи развитието на личния творчески потенциал и инициативност. Академията подпомага установяването на връзки между различни практици и организации отвъд границите и дисциплините.

Проектът се осъществява с:
Финансовата подкрепа на Програма „Европа“ на Столична община