Годишен форум „SMART CITIES AND MOBILITY“

Дата:

26 март 2019, вторник

Час:

08:30 - 17:30

Достъп:

Входен билет

Място:

Sofia Event Center, София, бул. Черни връх 100

Връзки:

Economedia, Фейсбук

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Economedia

За събитието

Нашите градове и системи за мобилност са на ръба на решителна промяна. Новите технологии вече променят градския живот, който познавахме досега, но крайният резултат е все още неясен. Рамката на тази промяна обаче е ясна. Градовете имат по-голяма притегателна сила от всякога, а с това нараства отговорността за по-добро вземане на решения, по-добра защита на околната среда, и по-добър живот и „потребителско преживяване“ на увеличаващия се брой граждани.

Най-доброто решение, което познаваме досега, е по-умният град. Това означава местните власти да използват данни от граждани, устройства и сензори за по-добро управление на трафика, транспортните системи, електроцентралите, водоснабдителните мрежи, отпадъците, безопасността, информационните системи, училищата, библиотеките, болниците и всички други услуги за своите граждани.

Много градове са започнали това пътуване, но никой не е стигнал до крайната дестинация. Сега е времето за разговор, връзка и иновации, които ще оформят бъдещето на градовете и системите за мобилност. Хората вече са информирани и свързани с всичко, навсякъде, през цялото време. Сега е моментът градските власти и бизнеса да разберат какво означава това за местата, в които живеем и се движим, и как да реагират правилно на промените.

Защо да участвате:
Годишният форум SMART CITIES AND MOBILITY се превръща в водеща платформа в Югоизточна Европа за трансформациите в системите за мобилност и градския живот. Конференцията среща политическия, бизнес и гражданския сектори и създава разговори за новите тенденции, бизнес модели и политики в областта на градското развитие и технологиите за мобилност.

Основни теми:
– управление на умните градове
– зелена, електрическа, автономна мобилност
– интелигентни комунални услуги
– умни, устойчиви сгради и домове

Кога и къде:
26 март 2019 г.
Sofia Event Center

Регистрационна такса:
60 лв. без ДДС
Early Bird (валидна до 28 февруари)

Краен срок за регистрация:
24 март 2019