Game Dev Summit представя „Как да пробием на китайския пазар за видео игри – съветите на създателите на платформата Game Voltage“

Приключило

28 февруари 2018

София

Game Dev Summit представя „Как да пробием на китайския пазар за видео игри – съветите на създателите на платформата Game Voltage“

Дата:

28 февруари 2018, сряда

Час:

19:30

Достъп:

Свободен

Място:

Cosmos Coworking Camp, София, ул. “Ангел Кънчев” 3

За контакти:

Хелияна Велинова, +359 9 88761671, E-Mail

Организатори:

Game Dev Summit

За събитието

Game Dev Summit представя платформата за публикуване на игри на китайския пазар – Game Voltage. Специални гости на събитието, което ще се проведе на 28 февруари в Cosmos Coworking Camp (ул. “Ангел Кънчев” 3) от 19:30 ч., са изпълнителният директор на Game Voltage – Хектор Уан и главният дизайнер на компанията – Ейвън Уеб.

Експертите ще отговорят на два основни въпроса: “Как и защо трябва да се занимавате с издателска дейност и маркетинг в Азия?” и “Какви са основните проблемите на един западен разработчик, при влизането му на пазара в една източната държава?”. Те ще разкажат и за опита си, който са придобили при локализацията на култовата игра Call of Duty за китайския пазар.

Изпълнителният директор на Game Voltage Хектор Уан е с над дванадесет годишен опит в публикуването на free-to-play игри, между които Brave Cross, Go!Titans и мн.др. Хектор има богат опит в локализацията, маркетинга, оптимизацията и дистрибуцията на игри.

Ейван Уеб има над 15 годишен опит в разработката на игри. Кариерата му стартира в  EA Games (Golden Еye, Medal of Honor), а след това продължава в Activision Games, където работи почти десетилетие върху дълга поредица от популярни заглавия, включително 4 години като водещ дизайнер на Call of Duty Online, проект, които се осъществява в сътрудничество с Tencent Games за китайския пазар. В работата си се фокусира върху потребителското преживяване, социалната инфраструктура на игрите и икономиката на поведение. Работил е по игри за платформите PlayStation, Wii, Xbox, PC, Mobile, както и PSP и Gameboy Advance.

Game Voltage e платформа насочена към независими game dev компании, както и всички, които се интересуват от лицензирането, локализация и публикуване на игри на азиатския пазар.