Дебат „ОСП след 2020 – Изборът на България“

Приключило

21 септември 2017

София

Дебат „ОСП след 2020 – Изборът на България“

Дата:

21 септември 2017, четвъртък

Час:

10:00 - 16:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

София Хотел Балкан, София

За контакти:

E-Mail

За събитието

На 21 септември 2017 г. ИнтелиАгро и Институт за агростратегии и иновации организират в София Втория от серията дебати, посветени на Общата селскостопанска политика на ЕС след 2020 г. Той ще се проведе от 10.00 часа в Зала Роял на София Хотел Балкан (Шератон).

Във Втория дебат участие ще вземат представители на министерствата на земеделието на Франция, Полша, Ирландия и Испания, които ще споделят своите визии за развитието на най-старата и ресурсоемка европейска политика след 2020 г. Представители на Европейската комисия и Европейския парламент ще дадат яснота как европейските институции виждат бъдещето на ОСП и какви промени се очакват в нея. Основният партньор на дебатите – най-влиятелната организация на фермерите и кооперативите в ЕС, Copa-Cogeca, след като представи своята официална позиция у нас по време на Първия дебат в Пловдив, ще сподели как тази позиция се приема в Брюксел. Представителят на Copa-Cogeca по време на втория дебат по темата е и член на ръководството на най-голямата италианска браншова организация в земеделието Coldiretti с над милион и половина членове.

Специален гост на събитието ще бъде и едно от най-влиятелните имена в Европа по темата за Общата селскостопанска политика – анализаторът Алън Матюс.

Сред темите, които ще бъдат засегнати по време на дебатите са финансовите инструменти, управлението на риска, околната среда и земеделието и др. Ще бъдат представени и резултатите от проведеното у нас национално публично обсъждане „ОСП след 2020 – Изборът на България“, обхващащо позициите на над 700 физически лица, фирми и организации.

Дебатът ще бъде открит от министъра на земеделието и храните – г-н Румен Порожанов.

Поканени да се включат в дебатите са всички хора, организации и институции, които имат интерес и искат да участват в процеса на формулиране на приоритетите на България по отношение на селското стопанство и развитието на селските райони.

ДОСТЪПЪТ ДО ДЕБАТИТЕ Е СВОБОДЕН, но местата са ограничени и е необходима предварителна регистрация.