20-и юбилеен финансов технологичен форум „Дигитализацията – катализатор за модернизацията на финансовия сектор“

Приключило

12 април 2018

София

20-и юбилеен финансов технологичен форум  „Дигитализацията  – катализатор за модернизацията на финансовия сектор“

Дата:

12 април 2018, четвъртък

Час:

08:30 - 18:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Sofia Event Center, зали Алфа & Панорама, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

ICT Media

За събитието

20-ото юбилейно издание на финансовия технологичен форум ще бъде проведено в период на адаптация на европейските финансови институции към ерата на дигитализацията и бързо променящото се глобално общество. Технологиите разкриват огромен потенциал и са метод за повишаване качеството на финансовото обслужване, което е причината да са налице огромни инвестиции в тази посока. Все повече финансови институции са ориентирани към промяна на цялостния бизнес модел в посока модернизация, внедряване на съвременни технологични модели (като блокчейн, чатбот, изкуствен интелект, машинно обучение) и стремеж към отговор на променящите се потребителски навици в постоянно трансформиращата се цифрова среда.

Какво е отражението на новите тенденции към финансовите институции у нас? Какво предприемат те, за да отговорят на регулаторните и потребителски изисквания? Кои са най-актуалните предизвикателства пред българските банки, застрахователни и пенсионноосигурителни дружества, финтех компании? Ориентираха ли се финансовите институции към промяната в посока поставяне на потребителя в центъра и фокусиране на цялостнанта си стратегия към осигуряване комфорта на клиентите? Какви са най-актуалните проекти, осъществени в българските финансови организации? Това са само част от въпросите, на които заедно ще намерим отговор в 20-ото юбилейно издание на финансовия технологичен форум.

През годините конференцията е провеждана с традиционното съдействие на Комисия за финансов надзор, Асоциация на банките в България, Асоциация на българските застрахователи, Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, а през 2018 покана е отправена и до Представителството на Европейската комисия в България.

Към кого е насочен форумът:

Събитието е насочено към представители на банков и небанков финансов сектор: банки, застрахователни институции, пенсионно-осигурителни компании, регулаторни органи, платежни оператори, финансови брокери, финансови компании в областта на микрокредитирането, включително онлайн, консултантски фирми, лизингови къщи, асоциации, държавни органи и други. През 2017 г. събитието бе посетено от висши мениджъри (CEO, COO, CFO, членове на управителни съвети и бордове на директорите), ИТ мениджъри, началник отдели, ръководители проекти, ИТ експерти и експерти по сигурността, одитори, бизнес анализатори, консултанти, експерти по платежни системи.